-
Priprema15 min
-
Kuhanje40 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Savršeno predjelo ili prilog uz meso.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Krompir pouljiti i začiniti biberom i soli.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Ravnomjerno rasporediti krompir.
Peći oko 40 minuta.
Izvaditi krompir iz pećnice, posuti ga paprikom i jednom kašikom sirćeta, lagano izmiješati.
U manju zdjelu dodati majonezu, hren, senf, sirće, isjeckane krastavce i kopar. Izmiješati.
Krompir poslužiti s umakom.
Krompir iz pećnice
Sastojci
Follow The Directions
Savršeno predjelo ili prilog uz meso.
Pećnicu zagrijati na 200°C.
Krompir pouljiti i začiniti biberom i soli.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Ravnomjerno rasporediti krompir.
Peći oko 40 minuta.
Izvaditi krompir iz pećnice, posuti ga paprikom i jednom kašikom sirćeta, lagano izmiješati.
U manju zdjelu dodati majonezu, hren, senf, sirće, isjeckane krastavce i kopar. Izmiješati.
Krompir poslužiti s umakom.
Ocijeni